Husmanskonst

Här på Pelikan tycker att god kost och god konst hör ihop. Därför har vi dragit igång en konstsatsning som vi tror saknar motstycke i krogvärlden. I Pelikan Bar kommer vi regelbundet att visa verk av unga konstnärer, som här får sin första chans att möta en bredare publik. I Lilla matsalen har vi låtit en av Pelikans mest folkkära stamgäster, konstnären Stig Claesson, dominera. En fest för ögat, en fest för gommen!

Aktuellt, Tova Mozard

Tova Mozard (f. 1978) är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och på UCLA i Los Angeles, hon arbetar med film och fotografi. Vid betraktandet av Mozards bilder är känslan av fiktion nästan alltid närvarande, även vid dokumentärt avbildande. Iscensättning, nostalgi och utanförskap är återkommande teman i Mozards konstnärskap.

3-4 utställningar per år

Curator för utställningsprogrammet är konstnären och projektledaren vid Stockholm konst, Susann Brännström. ”Det som gjorde mig intresserad av projektet är dels möjligheten att visa ung konst i ett modernt och annorlunda sammanhang, dels Pelikans seriösa och långsiktigt intresse för detta”, säger Susann.

Med tiden kommer vi att bygga upp en permanent samling av mindre verk, i första hand av de konstnärer vi visar upp i de tillfälliga utställningarna.