Husmanskonst

Här på Pelikan tycker att god kost och god konst hör ihop. Därför har vi dragit igång en konstsatsning som vi tror saknar motstycke i krogvärlden. I Pelikan Bar kommer vi regelbundet att visa verk av unga konstnärer, som här får sin första chans att möta en bredare publik. I Lilla matsalen har vi låtit en av Pelikans mest folkkära stamgäster, konstnären Stig Claesson, dominera. En fest för ögat, en fest för gommen!

3-4 utställningar per år

Curator för utställningsprogrammet är konstnären och projektledaren vid Stockholm konst, Susann Brännström. ”Det som gjorde mig intresserad av projektet är dels möjligheten att visa ung konst i ett modernt och annorlunda sammanhang, dels Pelikans seriösa och långsiktigt intresse för detta”, säger Susann.

Med tiden kommer vi att bygga upp en permanent samling av mindre verk, i första hand av de konstnärer vi visar upp i de tillfälliga utställningarna.

Aktuell, Emil Holmer

”Jag ser måleriet som en metod att röra sig in i något okänt. Jag vill att mina arbeten ska ha samma obeständighet som livet. Det finns strukturer och redskap, men ingen given modell. Det handlar mer om att göra ett språng, som egentligen aldrig kan upprepas”

Emil Holmers arbeten bär på influenser från Suprematism, Surrealism och 60-70-talets Post-Avantgarde. Filosofi, litteratur och musik spelar också en viktig roll i hans process och hur han definierar sitt arbete.

Emil Holmer är utbildad på Konsthögskolan i Umeå och Universitet der Künste, Berlin. Han bor och verkar i Berlin sedan flera år. Han har ställt ut i Sverige och internationellt sedan 2003.

Vernissage fredag
3 november

Vernissage fredag 3 november mellan kl. 19.00 och framåt. Utställningen pågår till 22 december.