Husmanskonst

Här på Pelikan tycker att god kost och god konst hör ihop. Därför har vi dragit igång en konstsatsning som vi tror saknar motstycke i krogvärlden. I Pelikan Bar kommer vi regelbundet att visa verk av unga konstnärer, som här får sin första chans att möta en bredare publik. I Lilla matsalen har vi låtit en av Pelikans mest folkkära stamgäster, konstnären Stig Claesson, dominera. En fest för ögat, en fest för gommen!

3-4 utställningar per år

Curator för utställningsprogrammet är konstnären och projektledaren vid Stockholm konst, Susann Brännström. ”Det som gjorde mig intresserad av projektet är dels möjligheten att visa ung konst i ett modernt och annorlunda sammanhang, dels Pelikans seriösa och långsiktigt intresse för detta”, säger Susann.

Med tiden kommer vi att bygga upp en permanent samling av mindre verk, i första hand av de konstnärer vi visar upp i de tillfälliga utställningarna.

Aktuell, Ellie de Verdier

”Ljus- och färgsättningen gör det svårt att avgöra om de är svarta eller röda. Om de är levande så gör dom sig till, stökar, äter och förstör, och hotar kanske, i brist på annat, sin egna potentiella ätbarhet.”

Ellie de Verdier arbeten är plockade från utställningen Jealousy in the bath. En serie av 8 färgfotografier fästa vid väggen med aluminiumlister, föreställande druvor och skaldjur.

Biografi: Ellie de Verdier, (SE) är utbildad på Universität der Künste & Institut für Kunst im Kontext i Berlin och HFBK i Hamburg.

Tidigare solo-utställningar inkluderar bl.a:
2016 Quell,GalerieBernhard,Zürich.
2015 Smokesitself, O Vendome,NewYork, Redleaves, Andor, London.
2013 Whatswrongson,Dold, St Georgen.

Vernissage torsdag
1 februari

Vernissage torsdag 1 februari från kl. 19.00. Utställningen pågår till t.o.m. 31 mars.