Meny
Det himmelska tar tid
husmanskosten har i århundraden använt sig av metoder som nu blivit populära igen. traditionen väcktes till liv med kockar som tore wretman och werner vögeli på 50-talet och är nu större än någonsin då vi mer eftersträvar ett hållbart och klimatvänliga sätt att leva. bondekosten var tvungen att vara hållbar eftersom maten skulle hålla över vintern. det saltades, syrades och syltades och inget slängdes.
här på pelikan vill vi återskapa söndagsmiddagarna många upplevde under sin barndom, att skapa en klassisk och prisvärd meny som är överkomlig för hela familjen. kanske med favoriten fläsklägg med rotmos?
Husmanskosten, en konstform
Husmanskosten är en konstform som tar sin tid. Som fläsklägget, vilket bakas i ugn på 90 grader en hel natt för att bli sådär mör att köttet motståndslöst faller av benet.
Pelikans köttbullar är även de hantverk, och något vi är stolta över. De tillverkas för hand flera gånger per vecka, och varje gång är smeten på minst 150 kilo. Det händer att turistsällskap kommer in i den stora ölhallen och pekar på en bild på köttbullarna i sin guidebok.
vi tror på husmanskostens framtid. unga idag är mer medvetna om vad som är matkvalitet jämfört med tidigare generationer.
vi har ambitionen att förädla och föra vidare husmanskosten så kommande generationer även de får njuta av vårt matarv!
Presentkort
ni vet väl om att ni kan köpa presentkort hos oss? det går att använda oavsett om ni svänger in på ett glas i baren eller för en helkväll.
Öppettider
- mån - sön
Kontakt
- Telefon 08-556 090 90
- Email info@pelikan.se
- Adress Blekingegatan 40 116 62 Stockholm