FUJI6264

Det himmelska tar tid

FUJI6265
apa3

husmanskosten har i århundraden använt sig av metoder som nu blivit populära igen. traditionen väcktes till liv med kockar som tore wretman och werner vögeli på 50-talet och är nu större än någonsin då vi mer eftersträvar ett hållbart och klimatvänliga sätt att leva. bondekosten var tvungen att vara hållbar eftersom maten skulle hålla över vintern. det saltades, syrades och syltades och inget slängdes. 

här på pelikan vill vi återskapa söndagsmiddagarna många upplevde under sin barndom, att skapa en klassisk och prisvärd meny som är överkomlig för hela familjen. kanske med favoriten fläsklägg med rotmos?

Husmanskosten, en konstform

Husmanskosten är en konstform som tar sin tid. Som fläsklägget, vilket bakas i ugn på 90 grader en hel natt för att bli sådär mör att köttet motståndslöst faller av benet. 

Pelikans köttbullar är även de hantverk, och något vi är stolta över. De tillverkas för hand flera gånger per vecka, och varje gång är smeten på minst 150 kilo. Det händer att turistsällskap kommer in i den stora ölhallen och pekar på en bild på köttbullarna i sin guidebok.

kvist2
FUJI6275

vi tror på husmanskostens framtid. unga idag är mer medvetna om vad som är matkvalitet jämfört med tidigare generationer. 

vi har ambitionen att förädla och föra vidare husmanskosten så kommande generationer även de får njuta av vårt matarv!

FUJI6276

Presentkort

ni vet väl om att ni kan köpa presentkort hos oss? det går att använda oavsett om ni svänger in på ett glas i baren eller för en helkväll.